Vláčny Jablkovo Orechový Koláčik bez Múky

Prišla jeseň a s ňou ten pravý čas na vlašské orechy a jablká. V tomto nie úplne typickom koláči je to dokonalá kombinácia.

Vláčny Jablkovo Orechový Koláčik bez Múky

Prišla jeseň a s ňou ten pravý čas na vlašské orechy a jablká. V tomto nie úplne typickom koláči je to dokonalá kombinácia.





Prišla jeseň a s ňou ten pravý čas na vlašské orechy a jablká. V tomto nie úplne typickom koláči je to dokonalá kombinácia. 

Milí naši bezlepkáči a bezlaktózáci…veruže vy nie ste od macochy, aj vy chcete mlsať a máte na to plné právo :))
Takže toto je niečo pre vás…alebo pre tých, ktorí idú podľa hesla : múka je smrrrrrť 🙂

Ingrediencie
 180 g olúpaných hrubo nastrúhaných jabĺk
 180 g mletých vlašských orechov (prípadne mandle)
 3 vajcia
 2 tsp prášku do pečiva (pre bezlepkáčov bezlepkový, alebo sóda bikarbóna)
Kokosové ganache
 60 ml kokosového mlieka alebo 33% šlahačkovej smotany
 100 g horkej čokolády (obsah kakaa min 50%) alebo vegánskej čokolády

Všetky predajné miesta Pure Nuts

Postup
1

Oddeľte si žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a k žĺtkom prišupnite kokosový cukor. Šľahajte asi 5 minút do svetlej peny. Žľahka primiešajte jablká.

2

V ďalšej miske si zmiešajte namleté orechy, kakao a prášok do pečiva. Orechovú zmes a sneh z bielkov na striedačku ručne jemne vmiešavajte do jablkovo žĺtkovej peny. A to je celé.

3

My sme piekli v teflónovej forme na biskupský chlebík alebo ako sa to volá. Naša forma má rozmery 30 cm x 11 cm a hĺbku 6 cm. Vyložte si ju pierom na pečenie (obkreslite si jednotlivé strany na papier na pečenie a povystrihujte) alebo vytrite maslom/olejom a vysypte hrubou múkou, pokiaľ nemáte alergiu na lepok alebo laktózu, takisto môžete formu pokojne vysypať kakaom. Nám to na 170 stupňov trvalo presne 40 minút. Nechajte chlebík vychladnúť a vyklopte.

4

Do sklenenej misky si nalámte čokoládu a dajte si zohrievať kokosové mlieko resp. šľahačku. Keď dosiahne bod varu, zalejte ním čokoládu, nechajte zo dve minútky odstáť a premiešajte. Keď sa nerozpustila čokoláda dostatočne, šupnite ju ešte na pol minútky do mikrovlnky alebo postavte nad vodný kúpeľ.

5

Napatlajte vlažnú ganache na chlebík a dozdobte napríklad kokosovými hoblinami, plátkami mandlí, sekanými orechami, čerstvými malinami… Samozrejme, fantázií sa medze nekladú, do cesta môžete zamiešať hrozienka namočené v rume, kúsky čokolády, sušené brusnice,… Dobrú chuť 🙂

Ingredients

Ingrediencie
 180 g olúpaných hrubo nastrúhaných jabĺk
 180 g mletých vlašských orechov (prípadne mandle)
 3 vajcia
 2 tsp prášku do pečiva (pre bezlepkáčov bezlepkový, alebo sóda bikarbóna)
Kokosové ganache
 60 ml kokosového mlieka alebo 33% šlahačkovej smotany
 100 g horkej čokolády (obsah kakaa min 50%) alebo vegánskej čokolády

Directions

Postup
1

Oddeľte si žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a k žĺtkom prišupnite kokosový cukor. Šľahajte asi 5 minút do svetlej peny. Žľahka primiešajte jablká.

2

V ďalšej miske si zmiešajte namleté orechy, kakao a prášok do pečiva. Orechovú zmes a sneh z bielkov na striedačku ručne jemne vmiešavajte do jablkovo žĺtkovej peny. A to je celé.

3

My sme piekli v teflónovej forme na biskupský chlebík alebo ako sa to volá. Naša forma má rozmery 30 cm x 11 cm a hĺbku 6 cm. Vyložte si ju pierom na pečenie (obkreslite si jednotlivé strany na papier na pečenie a povystrihujte) alebo vytrite maslom/olejom a vysypte hrubou múkou, pokiaľ nemáte alergiu na lepok alebo laktózu, takisto môžete formu pokojne vysypať kakaom. Nám to na 170 stupňov trvalo presne 40 minút. Nechajte chlebík vychladnúť a vyklopte.

4

Do sklenenej misky si nalámte čokoládu a dajte si zohrievať kokosové mlieko resp. šľahačku. Keď dosiahne bod varu, zalejte ním čokoládu, nechajte zo dve minútky odstáť a premiešajte. Keď sa nerozpustila čokoláda dostatočne, šupnite ju ešte na pol minútky do mikrovlnky alebo postavte nad vodný kúpeľ.

5

Napatlajte vlažnú ganache na chlebík a dozdobte napríklad kokosovými hoblinami, plátkami mandlí, sekanými orechami, čerstvými malinami… Samozrejme, fantázií sa medze nekladú, do cesta môžete zamiešať hrozienka namočené v rume, kúsky čokolády, sušené brusnice,… Dobrú chuť 🙂

Vláčny Jablkovo Orechový Koláčik bez Múky

Keď si budeš vychutnávať túto orieškovo-jablkovú mňamku, prečítaj si ako mama Zuzka vyniesla jedenásť-mesačnú Dorotku na vrchol štvortisícovej sopky na Kaukaze tu:
O mame, ktorá na vrchole sopky našla zázračné svetlo

Vybrali sme

Mohlo by sa ti páčiť

z našich článkov