Oddeľte si žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a k žĺtkom prišupnite kokosový cukor. Šľahajte asi 5 minút do svetlej peny. Žľahka primiešajte jablká.
V ďalšej miske si zmiešajte namleté orechy, kakao a prášok do pečiva. Orechovú zmes a sneh z bielkov na striedačku ručne jemne vmiešavajte do jablkovo žĺtkovej peny. A to je celé :)
My sme piekli v teflónovej forme na biskupský chlebík alebo ako sa to volá :) Naša forma má rozmery 30 cm x 11 cm a hĺbku 6 cm. Vyložte si ju pierom na pečenie (obkreslite si jednotlivé strany na papier na pečenie a povystrihujte) alebo vytrite maslom/olejom a vysypte hrubou múkou, pokiaľ nemáte alergiu na lepok alebo laktózu, takisto môžete formu pokojne vysypať kakaom. :) Nám to na 170 stupňov trvalo presne 40 minút. Nechajte chlebík vychladnúť a vyklopte.
Do sklenenej misky si nalámte čokoládu a dajte si zohrievať kokosové mlieko resp. šľahačku. Keď dosiahne bod varu, zalejte ním čokoládu, nechajte zo dve minútky odstáť a premiešajte. Keď sa nerozpustila čokoláda dostatočne, šupnite ju ešte na pol minútky do mikrovlnky alebo postavte nad vodný kúpeľ.
Napatlajte vlažnú ganache na chlebík a dozdobte napríklad kokosovými hoblinami, plátkami mandlí, sekanými orechami, čerstvými malinami… Samozrejme, fantázií sa medze nekladú, do cesta môžete zamiešať hrozienka namočené v rume, kúsky čokolády, sušené brusnice,… Dobrú chuť :)