Print Options:

Čoko Koko Brownie bez Múky

Brownie
 115 g masla
 2 vajká
 70 g čokošky horkej
 35 g kokosového cukru (môžete vynechať ak ste cukroškové fajnovky)
 25 g kokosovej múky
 štipka soli
 30 g horkých čokoškových chipsov (tých viete akých.. tie ploské krúžky)
Kokosová pomázka
 170 g cream cheese (Philadelphia, Mascarpone, Tvaroh krémový)
 80 ml šlahačkovej smotany
 3 lyžice práškového cucu (kľudne aj pomlieť na prach trstináč)
 190 g kokosu
Čokošková Poleva
 80 g čokošky horkej
 50 g šlahačkovej smotany
1

No ale konec kecov ideme na to… Brownie urobíme ako prvý a je to úplne hračka.. Nad miernym plameňom rozpustíme maslo a čokošku. Do rozpustenej zmesky vsypeme cukor a zmiešame. Pridáme prešlahané vajkošká a premiešame a pridáme múku a soľ a premiešame a pridáme čokoškové chipsy a premiešame… Na chvíľu sú z nás miešačky, no a to je celé.. Teda nie úplne, aby ste si náhodou nemysleli, že to máte dovolené celé vyjesť z tej misky.

2

Hmotu čokoškový si vylejeme do plechu vystlaného papierom na pečenie o rozmere 22x22cm a vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupni a pečieme cca 30 – 35 minút.

3

Vyberieme, necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme koko zmesku. Akože zase nehorázne ťažká vec. Smotanu a krémový syr kydnete do kýblika. Mixujete do zhustnutia a pridáte cucu, premixnete a nakoniec vmiešate kokos. :) to je celé.

4

Môžte hneď aj ganache vykúzliť a to už poznáte, lebo ste super truper kuchári michelinovský. Ale pre istotu.. smotanu dať zahrievať do bodu varu a potom vyliať na čokošku v miske a miešať ako miešačka do rozpustenia.

5

No a už len na studený brownie utľapkať kokosovú zmesku a navrch vyliať čokošku. Nechať stuhnúť, posypať kokosom a nakrájať a spapať.. najlepšie fakticky na ďalší deň keď to pekne pri izbovej teplote zmäkne.. ale chápem kto by vydržal… :))) A áno všetky 3 foto sú takmer rovnaké, ale strašne sme to už chceli jesť… :D