Superlepidlo alebo cookies? Prvú časť tohto príbehu nájdeš priamo tu.
Hneď po tom, ako sme vyladili receptúru cesta – arašidové maslo sme z nich museli vypustiť – objavil sa ďalší problém. Ako cesto dávkovať tak, aby bol každý cookie vždy viac-menej rovnaký?
Našťastie, presne na toto existuje veľký a drahý stroj z Talianska – ešte väčší a ešte drahší ako ten, ktorý sme už mali. Preto sme si chceli byť úplne istý, že bude fungovať a pred kúpou si ho reálne vyskúšať. Na Slovensku sme si pripravili pár dávok cesta a vybrali sa s nimi priamo za výrobcom, do malej rodinnej fabriky na severe Talianska.
Majiteľ hodil očkom na našu zmes a hneď zhodnotil, že tak ako to navrhujeme, to nepôjde. Pre istotu sme cesto aj tak naplnili do stroja.
A ozaj to nešlo.
Odbehol do montážnej haly a vrátil sa s novou súčiastkou. Toto potrebujete! Po chvíľke nastavovania začal stroj vypľúvať malé úhľadné koláčiky, ktoré stačilo uložiť na plech a šupnúť do rúry. Na záver nás pohostili espressom a my ich úplne prvými Pure Nuts cookies.
Domáci nám navyše odporučili skvelé talianske potraviny, takže okrem finálnej verzie cookies, sme si domov niesli aj kopec ďalších dobrôt.