1. Prečo pláva olej na povrchu masla?
2. Ako správne skladovať orieškové maslo?
Prvé čestné uznanie na našej nástenke vďaky patrí Zdenke, ktorá sa inštinktívne naučila plávať v peknej kaši:
“Ahojte, tak dnes moje skúsenosti s touto zaujímavou dobrotou. Aj ja som tak trošku Karol 🙂
Neprekvapil ma olej , lebo naozaj každé oriešky majú tuk a tuk na vrchu pohára je vec absolútne normálna. Čo som však podcenila bol fakt, že táto dobrotka sa nežerie na lyžice kopcovaté a neláduje sa do úst hneď dve vrchovaté. Skrátka s plnou hubou arašidového masla v kancelárii vítam klienta, a snažím sa sústo prehltnúť, aby som tú svoju nenajedenú tlamu mohla otvoriť a slušne návštevníka pozdraviť. Podarilo sa po dlhšej dobe , dovtedy som sa len usmievala ako tekvica na Halloween.
Je nutné si uvedomiť , že tento produkt je naozaj vytvorený zo surovín o ktorých sa píše na obale výrobku a preto ho treba jesť s gráciou ako dáma.
A chutí mi, len dávam menšie dávky.
A tak niečo nahrám do PC , vybavím klientov a už som v skrinke , kde sa pekne posilňujem 🙂 Mňam”
Klasika
Raňajková proteínová rýchlovka
Rozotri maslo na ovocie
Pridaj do smoothies či jogurtov
„Mravce na dreve”
Rýchly snack či náhrada jedla
„PBJ” aka Peanut Butter Jelly
Pečivo s maslom a banánom
Elvis sandwich
Pestré využitie pri varení
Zdravá ingrediencia pri pečení
Ako umelecké dielo
Pelikán/Veverica
Bágrista/Bágristka
Connoisseur/Labužník
Gazda/Gazdina
Rodič (Mamička, Otecko)
Syslík/Syslica
Pár krokov po pamäti minulosti
Vynájdenie arašidového masla sa pripisuje trom doktorom