French toast s arašidovým maslom a šípkovým džemom

Ingrediencie

  • 2 plátky toastového chleba (môže byť aj klasický chlieb)
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • 1 čajová lyžička hnedého cukru (nemusí byť)
  • kvapka vanilkového extraktu
  • štipka škorice
  • štipka soli
  • Pure Nuts 100% arašidy chrumkavé
  • šípkový džem (použili sme Miškine domáce džemy so 77% obsahom šípok)

Príprava

  • Vyšľaháme mlieko, vajce, cukor, vanilkový extrakt, škoricu a soľ
  • Do zmesy krátko namočíme chlieb, z oboch strán, tak aby nasal zmes, ale nerozpadával sa
  • Na miernom ohni rozohrejeme panvicu a toast z oboch strán opečieme 
  • Jeden toast natrieme podľa chuti arašidovým maslom, na druhý šípkovým džemom 
  • Stlačíme dokopy, prekrojíme a podávame
  • Skvele sa k tomu hodí pohár plnotučného kravského mlieka, celý recept je však možné pripraviť aj s rastlinným mliekom
KomentáreZatvoriť komentáre

Napíš komentár